خطای nil در اتوکد

چند روز پیش در هنگام استفاده از بعضی از دستورات اتوکد با یک مشکلی مواجه شدم (ارور nil در اتوکد) که به سختی بالاخره تونستم حلش کنم. به همین خاطر مسیری رو که رفتم تا ایراد را پیدا کنم براتون شرح دادم. تا اگر شما هم این مشکل رو پیدا کردین مجبور نشید کلاً ویندوز رو پاک کنید و بدونید ایراد از کجای کاره.

در حالت عادی وقتی مخفف یک دستور مثلا TR که همان دستور Trim می باشد (و یا دستورات دیگر مانند a و …) را در خط فرمان تایپ می کنیم شکل این دستور باید به صورت شکل زیر باشد. یعنی خود دستور را در جلوی مخفف آن و در داخل پرانتز باید نوشته شده باشد.

 

 

حال وقتی دستور رو تایپ می کردم دستور رو به صورت شکل زیر نشون می داد.

 

 

و وقتی اینتر را می زدم خطای nil ظاهر می شد. و یا یک فرمان دیگه ای در ابتدا کار فراخوانی می شد.

 

 

برای حل این مشکل ممکن بود چند تا ایراد وجود داشته باشه که اونها رو باید بررسی کرد. اول از همه بر روی خط فرمان راست کلیک کنید و گزینه Option را انتخاب کنید (از دستور OP نمی تونید استفاده کنید چون که این فرمان هم از کار افتاده)

 

 

بررسی کنید در زبانه Support file search pass مسیرها وجود داشته باشند. که ایراد از اینجا نبود.

 

 

در مرحله دوم رفتم سراغ دستور CUI یعنی Customize User Interface با اجرای این دستور یک پنجره ظاهر می شود.

 

 

که گزینه اول اون شامل تنظیمات CUIX اتوکد است. با راست کلیک کردن بر روی ACAD و ریست (Reset) کردن فایل ACAD.CUID سعی کردم تنظیمات رو به حالت اول بر گردونم.

 

 

که در این وضعیت پنجره ای ظاهر می شود که باید Continue یعنی ادامه زده شود.

 

 

سپس Apply و در پنجره های ظاهر شده OK را بزنید. با این کار فایل ACAD.CUID که در مسیر زیر قرار دارد به حالت تنظیمات پیش فرض می رود. (جای Max اسم کامپیوتر خودتون و به جای AutoCAD 2018 ورژن اتوکدتون)

C:\Users\Max\AppData\Roaming\Autodesk\AutoCAD 2018\R22.0\enu\Support

راستش من دو تا ورژن اتوکد داشتم 2017 که سیویل بود و 2018 با این کار 2017 درست شد ولی 2018 نه ولی وقتی 2017 رو بستم و دوباره باز کردم دوباره همون مشکل پیدا شد.

 

acad.CUIX

 

 

 

در نهایت که این اتفاق افتاد که یک چیزی داره فایل رو تغییر میده دو زاریم افتاد فهمیدم یک ویروس (نگران نباشد خطرناک نیست ، بی آزاره فایلش رو هم گذاشتم اگر خواستید با نوت پد بازش کنید کد نویسی لیسپش رو ببینید) داره این کار رو می کنه. از اونجایی که ویروس رو در اتوکد به صورت لیسپ می نویسن و برای اجرا شدن خودکار اون یک را بیشتر وجود نداره فهمیدم مشکل باید در فایل ACAD.LSP باشه اسم این فایل رو در مسیر اتوکد در Program File  سرچ کردم. و فهمیدم هنگام لود شدن اتوکد تنظیمات دستورات رو بهم می ریزه. این فایل هم همون طور که از مسیرش معلومه هنگان اضافه کردن فونت و در مسیر فونت های اتوکد، به اتوکد اضافه شده.

 

نکته: پس برای درست شدن ارور nil باید این فایل رو در مسیر نصب اتوکد در داخل فونت های نصب شده پیدا کنید و پاکش کنید (مطمئن بشید از تمام مسیر ها پاک شده). و سپس همون طور که گفتم در صورت نیاز فایل ACAD.CUID رو ریست کنید و اتوکد رو هم با استفاده از روش شکل زیر به تنظیمات اولیه بر گردونید.

 

 

 

ACAD.LSP

 

 

 

همون طور که در شکل زیر می بینید این ارور برطرف شده.

 

 

 

 

 

 

 

 

unknown command autocad

nil error in autocad

خطای nil در اتوکد
ارور nil در اتوکد
دستور nil در اتوکد
مشکل nil در اتوکد
جای trim دستور trac
مشکل اجرا نشدن دستورات اتوکد

درباره نویسنده



بنده سیامک دوستداری فارغ التحصیل رشته مکانیک سنگ از دانشگاه صنعتی اصفهان هستم، و در این وبسایت آموزش های مربوط به نحوه برنامه نویسی در اتوکد و هچنین آموزش تصویری دستورات اتوکد را قرار خواهم داد.

دسته ها



نظرات کاربران



12 comments

  1. سلام
    خیلی متشکرم ازت. این مشکل در رابطه با nil بخصوص در مورد trim اذیتم می کرد.

  2. خدا خیرت بده مهندس

  3. سلام عالی بود دم شما گرم/ ممنون
    منم مشکلم با تریم برطرف شد.

  4. ممنون عالی بود

  5. سید مجتبی طاوسی

    مهندس عزیز بسیار ممنونم . من این مشکل را داشتم به لطف شما درست شد

  6. من یک ساله با این مشکل درگیرم…فایل ACAD.LSP رو پیدا کردم و حذفش کردم….هیچ جای دیگه به این موضوع اشاره نکرده بود…واقعاً ممنونم…این مشکل خیلی ازار دهنده و وقت گیر بود و با اطلاعات شما حل شد

  7. مهندس سلام، ممنون و دستمیزاد، اعصابم رو و وقتم رو نجات دادی، سرعت کار کردن من توی دوهفته پیش از نصف هم کمتر شده بود، باز هم ممنونم

  8. دمت گرم – بعد از کلی سرچ اینجا مشکلم حل شد ممنون

  9. خدایی دمت گرم.. نمیدونی چقدر اذیتم میکرد ..
    خدا والدینتو بیامرزه..
    خیلی متشکرم

  10. کاربخش

    منم تشکر میکنم برای اطلاعات مفیدتون.

  11. عالی بود مهندس جان. واقعا اذیت بودم به خاطر این مشکل. ممنونم که نجاتم دادی. 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *